Przykładowe Menu

PRZYSTAWKA

Specjał z kurczaka z musem żurawinowym

ZUPA

Zupa rosół z  domowym makaronem

MIĘSA – serwowane wieloporcjowo

Polędwiczka w sosie borowikowym
Zrazy wołowe faszerowane
Kotlet de volaille
Łosoś w płatkach migdałów
Garni do mięs

DODATKI

Ziemniaki z masełkiem i koperkiem
Ryż z masełkiem
Kluseczki półfrancuskie
Frytki belgijskie

SURÓWKI, WARZYWA NA CIEPŁO

Bukiet warzyw zapiekanych pod beszamelem
Pieczarki z rusztu na klarowanym masełku
Mix sałat z sosem vinegret
Surówka z selera z orzechami i jogurtem
Surówka z buraczków z jabłkiem i chrzanem
Surówka z białej kapusty
Surówka z marchewki, ananasa z płatkami migdałów

ZAKĄSKI ZIMNE

Szynka parmeńska na melonie
Roladki drobiowe z pieczarkami
Schab zapiekany z ziołami z chrzanem
Specjał z kurczaka z suszonymi pomidorami
Pstrąg gotowany z cytryną garni
Pieczywo + masełko dekoracyjne

SAŁATKI

Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
Mix sałat z serem brie z gruszkami, orzechami i sosem winegret 
Sałatka z brokułami i jakiem przepiórczym
Sałatka Capreze z bazylią i mozzarellą

NAPOJE + CIASTO

Soki owocowe 100%  0,5 litra /osobę
Woda mineralna z cytryną 0,5 litra/osobę
Coca-cola, fanta, sprite  0,5 litra/osobę
Lemoniada z cytryną i miętą 0,5 litra/osobę
Kawa wg zapotrzebowania
Herbata – różne smaki w torebkach wg zapotrzebowania
Mleko, śmietanka, cukier, cytryna

SŁODKOŚCI

Mini sernik pudrowany
Mini jabłecznik
Mini babeczki owocowe
Mini deser tiramisu
Mini kostka Chicago
Bukiety owocowe /banany, jabłka, winogrono, mandarynki itp.
Tort specjalny

KOLACJA

Barszcz czerwony z paluszkiem
Udziec serwowany na płonąco w całości
Kapusta zasmażana z pieczarkami
Pieczywo, Musztarda, chrzan, keczup

Firma cateringowa Vip Catering z Poznania
To był najpiękniejszy dzień naszego życia. Wszystko zagrało w punkt. Obsługa i właściciele byli pomocni oraz bardzo otwarci. Jedzenie było wspaniałe. Bardzo Wam dziękujemy.
Agnieszka i Andrzej
Nasi Klienci
Firma cateringowa Vip Catering z Poznania

Przykładowe Menu

PRZYSTAWKA

Przysmak z polędwiczki z musem jeżynowym  lub
Dziki łosoś z salsą z mango

ZUPA

Zupa krem że świeżych pomidorów z nutką bazylii i mascarpone

MIĘSA – serwowane wieloporcjowo

Polędwiczka w sosie borowikowym
Filet z kaczki w sosie wiśniowym
Grecka rolada wieprzowa nadziewana szpinakiem
Kotlet de volaille
Łosoś w płatkach migdałów
Garni do mięs

DODATKI

Ziemniaki z masełkiem i koperkiem
Ryż z masełkiem
Kluseczki półfrancuskie
Pyzy

SURÓWKI, WARZYWA NA CIEPŁO

Bukiet warzyw zapiekanych pod beszamelem
Pieczarki z rusztu na klarowanym masełku
Kapusta modra zasmażana
Mix sałat z sosem winegret
Surówka z selera z orzechami i jogurtem
Surówka z buraczków z jabłkiem i chrzanem
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, koperkiem z sosem 1000 wysp
Surówka z marchewki, ananasa z rodzynkami i płatkami migdałów

ZAKĄSKI ZIMNE

Szynka parmeńska na melonie
Roladka drobiowa z pieczarkami
Schab zapiekany z ziołami z chrzanem
Specjał z kurczaka z suszonymi pomidorami
Płatki polędwiczki z musem chrzanowym
Roladka z łososia z kremem serowym
Pstrąg gotowany z cytryną garni
Pieczywo
Masełko dekoracyjne

SAŁATKI

Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
Mix sałat z serem brie z gruszkami, orzechami i sosem winegret
Sałatka z brokułami i jakiem przepiórczym
Carpaccio z buraka na rukoli z serem kozim i dresingiem

NAPOJE + CIASTO

Soki owocowe 100%  0,5 litra/osobę
Woda mineralna z cytryną 0,5 litra/osobę
Coca-cola, fanta, sprite  0,5 litra/osobę
Lemoniada z cytryną i miętą 0,5 litra/osobę
Kawa wg zapotrzebowania
Herbata – różne smaki w torebkach wg zapotrzebowania
Mleko, śmietanka, cukier, cytryna

SŁODKOŚCI

Mini sernik pudrowany
Mini jabłecznik
Mini babeczki owocowe
Mini deser tiramisu
Mini kostka Chicago
Bukiety owocowe
Tort specjalny 100 g/osobę

KOLACJA – GRILL

Polędwiczka wieprzowa w marynacie miodowej
Filet drobiowy z czosnkiem i ziołami z rusztu
Szaszłyki drobiowe marynowane w ziołach
Łosoś grillowany z warzywami
Grillowany ser brie z sosem żurawinowym
Grillowane warzywa: cukinia, bakłażan, cebula, pieczarki, papryka
chleby żytnie, pszenne, wiejskie, bagietki
musztarda/chrzan/
sos tzatziki; sos diabelski; sos tatarski; sos pieprzowy
oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, świeżo mielona sól morska i pieprz

ŚNIADANIE

Barszcz czerwony z paluszkiem 1 porcja/osobę

Od samego początku czuliśmy się bardzo dobrze zaopiekowani. W dniu naszego wesela wszystko przebiegło zgodnie z planem. Był to dzień, do którego będziemy zawsze miło wracać. Serdecznie dziękujemy.
Marlena i Wojtek
Nasi Klienci

Przykładowe Menu

PRZYSTAWKA

Przysmak z polędwiczki z musem jeżynowym 

ZUPA

Zupa krem że świeżych pomidorów z nutką bazylii i mascarpone 

II DANIE – serwowane jednoporcjowo 

Filet z kaczki w sosie pomarańczowym
Mini kopytka
Karmelizowana mini marchewka
Mix sałat z ziołowym dresingiem 

DANIA SERWOWANE W FORMIE BUFETU
FINGER FOODS – 5 porcji/osobę

Delikatny pieczony rostbef z jajkiem przepiórczym
Polędwiczka zapiekana w cieście francuskim
Płatki polędwiczki z zielonymi szparagami
Płatki schabu zapiekane z ziołami prowansalskimi
Tatar wołowy z kaparami, szalotką i korniszonem
Pieczysta roladka z mięs różnych z musem chrzanowym
Specjał drobiowy faszerowany suszonymi pomidorami
Roladki z szynki dojrzewającej z kulkami mozarelii
Terrina z łososia na bazie bulionu
Babeczki kruche z pastą z gorgonzoli i orzechów włoskich
Płyta szlachetnych serów  z winogronami
Płyta szlachetnych wędlin

Sałatki – live cooking,
stanowisko przy którym kucharz będzie na bieżąco przygotowywał sałatki:  

Warzywa świeże: pomidory, pomidorki cocktailowe, ogórki, sałata lodowa, sałata rzymska
roszponka, rucola, sałata radicio
Kiełki różne rodzaje – rzodkiewki, soi, fasoli
Ziarna słonecznika, pestki dyni, płatki migdałów
Papryka, ogórek, fasola, cebulka, patisony konserwowe
Groszek konserwowy, kukurydza  konserwowa, złota cebulka
Oliwki zielone, oliwki czarne
Świeże zioła: bazylia, oregano, tymianek
Tuńczyk, łosoś wędzony
Kurczak grillowany, szynka, bekon grillowany
Świeża bagietka
Sosy zimne 5 rodzajów
Ocet balsamiczny, oliwa z oliwek
Świeżo mielony pieprz i sól morska
Parmezan

NAPOJE + CIASTO – boczny stół, w bufecie 

Soki owocowe 100%  0,5 litra/osobę
Woda mineralna z cytryną 0,5 litra/osobę
Coca-cola, fanta, sprite  0,5 litra/osobę
Lemoniada z cytryną i miętą 0,5 litra/osobę
Kawa wg zapotrzebowania
Herbata – różne smaki w torebkach wg zapotrzebowania
Mleko, śmietanka, cukier, cytryna 

SŁODKOŚCI – 2,5 porcje/osobę

Mini sernik pudrowany
Mini jabłecznik
Mini babeczki owocowe
Mini deser tiramisu
Mini kostka Chicago
Bukiety owocowe 100g /os.
Tort specjalny 100 g/osobę

KOLACJA – GRILL 

Polędwiczka wieprzowa w marynacie miodowej
Filet drobiowy z ziołami z rusztu
Szaszłyki z krewetek z ananasem
Łosoś grillowany z warzywami
Grillowany ser halloumi z sosem żurawinowym
Grillowane warzywa: cukinia, bakłażan, cebula, pieczarki, papryka
chleby żytnie, pszenne, wiejskie, bagietki
musztarda/chrzan/
sos tzatziki; sos diabelski; sos tatarski; sos pieprzowy
oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, świeżo mielona sól morska i pieprz

ŚNIADANIE

Barszcz czerwony z paluszkiem 1 porcja/osobę

Firma cateringowa Vip Catering z Poznania

OS. CZECHA 59, 61-288 Poznań

tel.: 61 853 70 92, kom.: 601 418 556

NIP: 782-15-04-343, Regon: 630194350