Przykładowe Menu
PRZYSTAWKA
Specjał z kurczaka z musem żurawinowym
ZUPA
Zupa rosół z domowym makaronem
MIĘSA – serwowane wieloporcjowo
Polędwiczka w sosie borowikowym
Zrazy wołowe faszerowane
Kotlet de volaille
Łosoś w płatkach migdałów
Garni do mięs
DODATKI
Ziemniaki z masełkiem i koperkiem
Ryż z masełkiem
Kluseczki półfrancuskie
Frytki belgijskie
SURÓWKI, WARZYWA NA CIEPŁO
Bukiet warzyw zapiekanych pod beszamelem
Pieczarki z rusztu na klarowanym masełku
Mix sałat z sosem vinegret
Surówka z selera z orzechami i jogurtem
Surówka z buraczków z jabłkiem i chrzanem
Surówka z białej kapusty
Surówka z marchewki, ananasa z płatkami migdałów
ZAKĄSKI ZIMNE
Szynka parmeńska na melonie
Roladki drobiowe z pieczarkami
Schab zapiekany z ziołami z chrzanem
Specjał z kurczaka z suszonymi pomidorami
Pstrąg gotowany z cytryną garni
Pieczywo + masełko dekoracyjne
SAŁATKI
Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
Mix sałat z serem brie z gruszkami, orzechami i sosem winegret
Sałatka z brokułami i jakiem przepiórczym
Sałatka Capreze z bazylią i mozzarellą
NAPOJE + CIASTO
Soki owocowe 100% 0,5 litra /osobę
Woda mineralna z cytryną 0,5 litra/osobę
Coca-cola, fanta, sprite 0,5 litra/osobę
Lemoniada z cytryną i miętą 0,5 litra/osobę
Kawa wg zapotrzebowania
Herbata – różne smaki w torebkach wg zapotrzebowania
Mleko, śmietanka, cukier, cytryna
SŁODKOŚCI
Mini sernik pudrowany
Mini jabłecznik
Mini babeczki owocowe
Mini deser tiramisu
Mini kostka Chicago
Bukiety owocowe /banany, jabłka, winogrono, mandarynki itp.
Tort specjalny
KOLACJA
Barszcz czerwony z paluszkiem
Udziec serwowany na płonąco w całości
Kapusta zasmażana z pieczarkami
Pieczywo, Musztarda, chrzan, keczup
Przykładowe Menu
PRZYSTAWKA
Przysmak z polędwiczki z musem jeżynowym lub
Dziki łosoś z salsą z mango
ZUPA
Zupa krem że świeżych pomidorów z nutką bazylii i mascarpone
MIĘSA – serwowane wieloporcjowo
Polędwiczka w sosie borowikowym
Filet z kaczki w sosie wiśniowym
Grecka rolada wieprzowa nadziewana szpinakiem
Kotlet de volaille
Łosoś w płatkach migdałów
Garni do mięs
DODATKI
Ziemniaki z masełkiem i koperkiem
Ryż z masełkiem
Kluseczki półfrancuskie
Pyzy
SURÓWKI, WARZYWA NA CIEPŁO
Bukiet warzyw zapiekanych pod beszamelem
Pieczarki z rusztu na klarowanym masełku
Kapusta modra zasmażana
Mix sałat z sosem winegret
Surówka z selera z orzechami i jogurtem
Surówka z buraczków z jabłkiem i chrzanem
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, koperkiem z sosem 1000 wysp
Surówka z marchewki, ananasa z rodzynkami i płatkami migdałów
ZAKĄSKI ZIMNE
Szynka parmeńska na melonie
Roladka drobiowa z pieczarkami
Schab zapiekany z ziołami z chrzanem
Specjał z kurczaka z suszonymi pomidorami
Płatki polędwiczki z musem chrzanowym
Roladka z łososia z kremem serowym
Pstrąg gotowany z cytryną garni
Pieczywo
Masełko dekoracyjne
SAŁATKI
Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
Mix sałat z serem brie z gruszkami, orzechami i sosem winegret
Sałatka z brokułami i jakiem przepiórczym
Carpaccio z buraka na rukoli z serem kozim i dresingiem
NAPOJE + CIASTO
Soki owocowe 100% 0,5 litra/osobę
Woda mineralna z cytryną 0,5 litra/osobę
Coca-cola, fanta, sprite 0,5 litra/osobę
Lemoniada z cytryną i miętą 0,5 litra/osobę
Kawa wg zapotrzebowania
Herbata – różne smaki w torebkach wg zapotrzebowania
Mleko, śmietanka, cukier, cytryna
SŁODKOŚCI
Mini sernik pudrowany
Mini jabłecznik
Mini babeczki owocowe
Mini deser tiramisu
Mini kostka Chicago
Bukiety owocowe
Tort specjalny 100 g/osobę
KOLACJA – GRILL
Polędwiczka wieprzowa w marynacie miodowej
Filet drobiowy z czosnkiem i ziołami z rusztu
Szaszłyki drobiowe marynowane w ziołach
Łosoś grillowany z warzywami
Grillowany ser brie z sosem żurawinowym
Grillowane warzywa: cukinia, bakłażan, cebula, pieczarki, papryka
chleby żytnie, pszenne, wiejskie, bagietki
musztarda/chrzan/
sos tzatziki; sos diabelski; sos tatarski; sos pieprzowy
oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, świeżo mielona sól morska i pieprz
ŚNIADANIE
Barszcz czerwony z paluszkiem 1 porcja/osobę
Przykładowe Menu
PRZYSTAWKA
Przysmak z polędwiczki z musem jeżynowym
ZUPA
Zupa krem że świeżych pomidorów z nutką bazylii i mascarpone
II DANIE – serwowane jednoporcjowo
Filet z kaczki w sosie pomarańczowym
Mini kopytka
Karmelizowana mini marchewka
Mix sałat z ziołowym dresingiem
DANIA SERWOWANE W FORMIE BUFETU
FINGER FOODS – 5 porcji/osobę
Delikatny pieczony rostbef z jajkiem przepiórczym
Polędwiczka zapiekana w cieście francuskim
Płatki polędwiczki z zielonymi szparagami
Płatki schabu zapiekane z ziołami prowansalskimi
Tatar wołowy z kaparami, szalotką i korniszonem
Pieczysta roladka z mięs różnych z musem chrzanowym
Specjał drobiowy faszerowany suszonymi pomidorami
Roladki z szynki dojrzewającej z kulkami mozarelii
Terrina z łososia na bazie bulionu
Babeczki kruche z pastą z gorgonzoli i orzechów włoskich
Płyta szlachetnych serów z winogronami
Płyta szlachetnych wędlin
Sałatki – live cooking,
stanowisko przy którym kucharz będzie na bieżąco przygotowywał sałatki:
Warzywa świeże: pomidory, pomidorki cocktailowe, ogórki, sałata lodowa, sałata rzymska
roszponka, rucola, sałata radicio
Kiełki różne rodzaje – rzodkiewki, soi, fasoli
Ziarna słonecznika, pestki dyni, płatki migdałów
Papryka, ogórek, fasola, cebulka, patisony konserwowe
Groszek konserwowy, kukurydza konserwowa, złota cebulka
Oliwki zielone, oliwki czarne
Świeże zioła: bazylia, oregano, tymianek
Tuńczyk, łosoś wędzony
Kurczak grillowany, szynka, bekon grillowany
Świeża bagietka
Sosy zimne 5 rodzajów
Ocet balsamiczny, oliwa z oliwek
Świeżo mielony pieprz i sól morska
Parmezan
NAPOJE + CIASTO – boczny stół, w bufecie
Soki owocowe 100% 0,5 litra/osobę
Woda mineralna z cytryną 0,5 litra/osobę
Coca-cola, fanta, sprite 0,5 litra/osobę
Lemoniada z cytryną i miętą 0,5 litra/osobę
Kawa wg zapotrzebowania
Herbata – różne smaki w torebkach wg zapotrzebowania
Mleko, śmietanka, cukier, cytryna
SŁODKOŚCI – 2,5 porcje/osobę
Mini sernik pudrowany
Mini jabłecznik
Mini babeczki owocowe
Mini deser tiramisu
Mini kostka Chicago
Bukiety owocowe 100g /os.
Tort specjalny 100 g/osobę
KOLACJA – GRILL
Polędwiczka wieprzowa w marynacie miodowej
Filet drobiowy z ziołami z rusztu
Szaszłyki z krewetek z ananasem
Łosoś grillowany z warzywami
Grillowany ser halloumi z sosem żurawinowym
Grillowane warzywa: cukinia, bakłażan, cebula, pieczarki, papryka
chleby żytnie, pszenne, wiejskie, bagietki
musztarda/chrzan/
sos tzatziki; sos diabelski; sos tatarski; sos pieprzowy
oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, świeżo mielona sól morska i pieprz
ŚNIADANIE
Barszcz czerwony z paluszkiem 1 porcja/osobę
OS. CZECHA 59, 61-288 Poznań
tel.: 61 853 70 92, kom.: 601 418 556
NIP: 782-15-04-343, Regon: 630194350